marți, 15 iulie 2008

Povesti de weekend

Si putin dinainte de weekend ca sa se lege povestea.
Ne-am adunat o gramada intr-o seara pe-o terasa sa punem tara la cale, sau mai bine zis weekend-ul la cale.Ne planuiam excursia la vreo 160 km de Sibiu, destinatia Moeciu.
Pana aici a fost bine, si chiar usor as spune, aveam deja si locurile rezervate.Totul bine si frumos, pana la: cat dam de fiecare pentru mancare si bautura? De atunci a inceput distractia.Nu stiu care erau reactiile celorlalti de pe terasa , care au venit sa-si racoreasca trupurile dupa o zi caniculara, bucurandu-se in sfarsit de racoarea serii, dar priviri atintite spre mesele noastre erau.Cred si eu cand fiecare striga cat mai tare pentru a-si metine dorinta.Sa fie mai multa bautura. ba sa fie mai multa mancare ca daca nu, nu-ti arde sa bei, ba sa luam si aripioare de pui si cotlet de porc, ca 5 baxuri de apa minerala, ca 2 sunt prea putin, sau mai bine luam seminte decat alune, bine dar cu salata cum ramane?.Si uite asa cate guri atatea pareri si de 3 ori mai multe felii de carne de cumparat.Am ajuns in final la o concluzie, care sa multumeasca pe toata lumea,am stabilit ora de intalnire pentru shopping si ora de plecare, si ne-am luat talpasita de pe terasa, sa nu-i mai deranjam cumva si pe alti trecatori, potentiali clienti.
Cu o zi inate de plecare, ne-am pus pe treaba cateva fete si am cumparat toate cele de trebuinta.Nu de alta dar fetele intotdeuna se organizeaza altfel :P
Mai spre lasarea serii, cand fiecare si-a notat ce mai avea de adus,ne-am pricopsit cu vestea ca defapt noi nu avem unde sa stam.Pentru ca omul cu care ne-am inteles pentru cazare ne-a tras o tzeapa atat de mare pe cat eram noi de multi.Urat din partea lui, bine macar ca dupa lungi cautari am gasit o vila , unde am putut sa mergem toti 17,(traiasca internetul), ca daca nu am specificat atati am fost.
Sambata dimineata ne-am urcat pe cai, cu purcel cu catel si cu multe sticle si am pornit la drum.Drumul a fost interesant, datorita unui prieten care a venit cu un motor de viteaza si care si-a dezlantuit talentul prin fata noastra de ne lasa pe toti fara puls si cu ochii cat cepele cand se ridica intr-o roata si cu multi km la bord.Asta este, pasiunile nu se discuta, fiecare face cat poate duce.

Vila la care urma sa fim cazati ne astepta , cu iarba multa , cu un peisaj superb, cu leagan langa, si cu toate camerele pregatite, unele mai mult altele mai putin.Dar nu vreau sa discut despre acest subiect, bine ca am avut un acoperis deasupra capetelor.
In sfarsit ne-am vazut acolo, a inceput sa urle foamea, dupa care a inceput sa urle cheful de distractie si baut...Ne-am organizat, din nou fetele, am pregatit o masa ca la cantina ( din punct de vedere al cantitatii, a nu se intelege altceva ), iar apoi ne-am inceput petrecerea.Pentru unii a durat pana la 12, pentru altii pana la 2, iar cei mai voinici s-au pus la somn cand a inceput sa cante cocosul.
Ordinea in care ne-am trezit si-a pastrat cursul in functie de cate ore a dormit fiecare.
Duminica ne-am clatit ochii pe la Bran, care se afla la aproximativ 10km de unde eram noi cazati.Am facut o mini excursie in Castelul Groazei, unde unii s-au speriat mai mult , altii mai putin, iar altii si-a revenit la cum au fost seara dupa ceva alcool la bord.
Ne-am dres apoi starea de spirit cu o cafea, un suc rece si o ciorba acra, tot la Bran bineinteles. Apoi ne-am intors la viluta noastra, ne-am jucat cu mingea, ne-am ras unii cu altii si unii de altii, si dupa atata miscare ni s-a facut din nou foame.
Baietii au pregatit un gratar pe cinste, dupa care ne-am strans catrafusele si am pornit spre Sibiu.Drumul inapoi a fost cel mai frumos.Ne-am jucat, si ne-am ras pana ne-a durut stomacul, am si uitat de noi pe drum , inclusiv cel care conducea, motiv pentru care am ocolit vreo 30 km.Dar asta nu a contat , important e ca am ramas impreuna pana la sfarsit.



Am plecat pe zi, si am ajuns pe noapte, o noapte in care fiecare dintre noi s-a odihnit sigur de 10 ori mai bine decat cea precedenta.Dupa un astfel de weekend toti ne-am inceput saptamana cu bine, si cu forte proaspete.( cica )
Ne vedem data viitoare, speram ca poate tot pe la Moeciu!

Niciun comentariu: