joi, 17 iulie 2008

Casatoria , continuarea sau inceputul unui sfarsit

In profunda mea inspiratie nocturna, m-am gandit sa abordez acest subiect.Titlul nu stiu cat de sugestiv este , mi-a fost greu sa concentrez in cateva cuvinte un subiect atat de vast, dar o sa traduc, pe larg.
Ideea mi-a pornit dupa vizionarea filmului Sex and the City ( nu vreau sa fac reclama), in care una dintre ideile de baza a fost aceea ca o relatie a putut merge foarte bine, pana in faza in care s-a apropiat de momentul de glorie emotionala conturata de rochia alba, buchetele de flori, si costume de firma; dupa care s-au stricat multe. Una dintre replici a fost ceva de genul " Nu va casatoriti ca sa stricati totul intre voi" ( nu ma simt in stare sa mai reproduc exact ).
Sa fie oare asa?Nu cred ca actul matrimonial in sine constituie faza critica, ci momentul in care acesta are loc, trebuie sa fie the right time.
Sa va mai spun ceva, nu stiu ce se intampla dar in ultima vreme s-a spart conducta cu cei care se iau.Fratilor lasati-o mai moale ca peste cativa ani ni se face dor sa mergem la cate o nunta si nu mai avem la cine ca deja fiecare a inceput sa-si plimbe copilul prin parc.Mai glumesc si eu, dar totusi ceva este, si imi vine greu sa cred ca varsta ar fi de vina.
Nu sunt in masura sa comentez dorintele nimanui.Poate ca multi considera ca a sosit acel the right time, dar unde mai e continuarea daca nu este asa.Este foarte greu sa-ti dai seama, dar dilema mea este de unde pleaca atata siguranta pe capul unora la 21-22 ani. Un asemenea angajament implica o mai mare responsabilitate, ceea ce duce si la mai multe probleme, si atunci cel mai interesant este sa fi destul de matur ca sa le faci fata. Nu mai suntem cum erau bunicile noastre care la 19 ani avea deja si copilul facut ; cativa ani in plus de viata conteaza enorm, pentru ca lumea se schimba , totul evolueaza.
Nu mi-ar place sa par carcotasa sau sa ma inteleaga cineva gresit, n-am nimic cu nimeni, dar avocatii au prea mult de lucru pe seama asta.
Cat despre mine, sunt sigura ca sunt ca si alte mii sau milioane de fete, care viseaza sa fie intr-o rochie alba la bratul celui ales, care sa ne pastreze toata viata langa inima lui, sau in inima lui . Astept cu toata dorinta sa ajung in acel moment, dar stiu ca deocamdata nu este timpul potrivit.
Cand eram o copila de cativa ani si mergeam cu ai mei parinti pe la nunti, asa de mult ma impresionau miresele incat dupa fiecare eveniment imi doream sa ma fac repede mare si sa fiu la fel imbracata si aranjata. Este ceva frumos, nemaipomenit, dar imi place sa cred ca totusi nu visele acestea copilaresti si dorinta de a fi in centrul atentiei le indeamna pe unele fete sa faca acest pas.Si spun fete pentru ca am destule cunostinte, si prietene as putea spune, care inca nu sunt femei, dar care imi arunca invitatii si spera sa le onorez cu prezenta.
Sunt multe de spus, sau de filozofat, eu am dat un mic start si astept parerile voastre.

Cat despre cei viitori tineri proaspat casatoriti...casa de piatra !

10 comentarii:

Carina spunea...

casatoria se vrea o oficializare a unei relatii. scena din Sex and the city e putin trasa de par din punctul meu de vedere. Trebuiau sa umple cumva filmul. Dar in real life e valabila ideea asta. Adica mergem sa dam cu semnatura ca sa stim o treaba. Ce treaba, habar n-am. Pana la urma se divorteaza la fel de usor cum se casatoreste.

Anonim spunea...

prea putini se mai gandesc la cariera & stuff. intai se baga cu capu-n gard si apoi se intreaba de ce ii doare.

PS: Pot sa spun ca niciodata nu m-am visat in rochie alba. cred ca as arata putin cam ciudat :))

DeA spunea...

@Carina : Multe lucuri au fost trase de par in Sex and the City, ma asteptam mai mult din punctul de vedere al realizarii tehnice.Dar nu despre asta e vorba aici.
Imi place ca observi ca se da cu batul pentru un act de oficializare, dar numai pentru actul in sine.Nu-mi vine sa cred ca multi nu se pot iubi fara acest lucru :P...le doresc sa nu ajunga sa dea cu batu-n balta .

DeA spunea...

@Nosfer: Chiar ma bucur ca nu te-ai visat in rochie alba, poate ca atunci ar fi fost o problema....mare, nu-mi permit sa spun prea multe, dar pot sa fac o glumita??????

Anonim spunea...

mai stii cand in momentele alea de tensiune maxima, mi-ai zis: tu,tu scrii mesaje la film? uite ce imi notam, una din replici: we were perfectley happy until we decided to live happily ever after. Momentan, cred ca e foarte adevarat. Iar, in ceea ce ma priveste, am pus punct acestui sport de a face planuri. Pentru ca risti sa iti rupi diverse parti anatomice. de inimi frante ati auzit?

Anonim spunea...

glume pe seama mea...? go on...

DeA spunea...

@siblondelegandesc : nu, n-am auzit de inimi frante...nici nu stiu despre ce vorbesti :PPPPPP

DeA spunea...

@nosfer : pai ma referam la faptul ca daca te visai in rochie alba, nu cred ca era vreo problema ca parca s-au legalizat casatoriile intre gay, sau? :P NU este o gluma pe seama ta...este pe seama a ceea ce ai spus tu :))

Anonim spunea...

i still like women :))

DeA spunea...

Nici nu ma indoiam de asta :)