luni, 31 martie 2008

Mesaj de la o prietena!

Mi-am permis sa folosesc ghilimele de riguare si sa public niste randuri ,care se adreseaza atat mie cat si celor care fac un popas pe acest blog .Este vorba despre un " cometariu" care nu si-a putut gasi locul alaturi de celelalte comentarii (poate ca a fost un semn :P ) si care apartine unei bune prietene. "Te pup!"


"Te salut in primul rand! Iar in al doilea rand te felicit pentru initiativa cu acest blog. Este foarte important in ziua de azi sa poti sa exprimi ceea ce simti, sa te poti destainui cuiva, sa simti ca acel cineva - sau ceva in acest caz - nu iti judeca gandurile si mai ales te intelge.Desi Era JURNAULUI a cam trecut si am avansat la tehnologii mult superioare, este important sa te poti destainui...Ce vreau eu sa iti comunic - si aici vreau sa fac referire la o persoana care iti este apropiata mai degraba decat la un obiect, fiindca omul este cel care castiga in fata unui "ceva" care nu are suflet - referitor la ceea ce ai scris, si nu numai, la probleme de acest gen in general, este ca indiferernt ce faci, in ce cercuri te invarti si indiferent ce greutati sau bucurii sunt in viata ta, ai nevoie de cineva pe care sa te poti baza si in care poti avea incredere ca te va sprijini indiferent de gravitatea problemei. Fiindca daca ai de totate dar nu ai acel suflet care sa sufere sau sa se bucure alaturi de tine, nu ai nimic. Iar asta nu o poti pretui decat daca esti in situatia sau esti pe marginea prapastiei singuratatii sufletesti. Si cu toti banii din lume nu poti cumpara asa ceva....da, poti cumpara pe cineva, pt ca asta demonstreaza situatiile din ziua de azi, dar nu poti cumpara loialitatea si prietenia.Te pup si promit sa revin si cu alte idei......ca am multe, dar din pacate, in acest moment timpul nu imi permite mai mult. Ai grija de tine.''
Simina

vineri, 28 martie 2008

*Cum sa te exprimi intr-o lume "politically correct"*



La noi inca nu a ajuns obsesia aceasta, insa in tarile mai dinspre
occident, si in America in special, lumea nu mai poate rosti niciun
cuvant fara sa se gandeasca stresat si disperat daca a fost sau n-a
fost "politically correct". De la folosirea termenului de "persoane cu
dizabilitati" in loc de "handicapati" pana la sintagme hilare nu
este decat un pas. Iata un ghid haios de vorbire corecta.

*Cum sa vorbesti despre femei si sa fii "politically correct"*

1. Nu este o "papusa" sau "pisi" ci este o "persoana inzestrata cu
sani"
2. Nu este "usuratica" ci este "accesibila orizontal"
3. Nu este o "blonda proasta" ci o "o persoana cu parul deschis
care s-a abatut de la calea informatiei"
4. Nu este o "fosta" ci este o "persoana de a carei companie m-am
bucurat"
5. Nu te "sacaie" ci devine "repetitiva verbal"
6. Nu este o "prostituata de pe centura" ci este un "furnizor cu
Preturi mici"
7. Nu "gateste prost" ci este "compatibila cu cuptorul cu
microunde"
8. Nu "poarta prea multe bijuterii" ci este "ingreunata metalic"
9. Nu este "narcisita" ci este "excesiv de preocupata de calitatile
sale"
10. Nu "s-a ingrasat' ci "a depasit pragul metabolic"
11. Nu este "grasa" ci este "provocat orizontal"
12. Nu "flirteaza" sau "amageste" ci "se angajeaza in simulare
artificiala"
13. Nu este "anorexica" ci "proeminenta scheletic"
14. Nu "uraste fotbalul" ci este "ignoranta din punct de vedere
atletic"
15 Nu este "rece" sau "frigida" ci este "inaccesibila termic"
16. Nu "are straturi de fard" ci a atins o "saturatie cosmetica"

*Cum sa vorbesti despre barbati si sa fii "politically correct"*

1. Nu este un "alcoolic" ci a dezvoltat "o capacitate de a depozita
alcoolul"
2. Nu este un "dansator prost" ci este un "mult prea caucazian"
3. Nu "se rataceste tot timpul" ci "investigheaza destinatii
alternative"
4. Nu "cheleste" ci este intr-o "regresie pilozitala"
5. Nu se poarta ca un "cretin" ci a dezvoltat o "descrestere a
capacitatii creierului"


Si daca tot se apropie Pastele mi-am permis sa atasez o poza reprezentativa zic eu.

miercuri, 26 martie 2008

Scrisoare ...

Daca pentru o clipa DUMNEZEU ,
Ar uita ca sunt o marioneta din carpa simi-ar darui o bucatica de viata , probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc , insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic.
As da valoare lucrurilor , dar nu pentru ce valoreaza , ci pentru ceea ce semnifica.
As dormi mai putin , dar as visa mai mult , intelegand ca fiecare clipa in care inchidem ochii , pierdem 60 de secunde de lumina. As merge cand ceilalti se opresc , m-as trezi cand ceilalti dorm. As asculta cand ceilalti vorbesc si cat m-as bucura de o inghetata de ciocolata.
Daca Dumnezeul meu mi-ar face cadou o bucatica de viata, m-as imbraca foarte modest , m-as intinde la soare , lasand la vederea tuturor nu numai trupul meu ci si sufletul meu.
Doamne Dumnezeul meu daca as avea inima , as grava ura mea peste ghiata si as astepta pana soarele rasare.As picta cu un vis al lui VAN GOGH despre stele un poem al lui Benedetti si un cantec al lui Serrat ar fi serenade pe care ia-s oferi-o lunii. As uda cu lacrimile mele trandafirii , pentru a simti durerea spinilor si sarutul incarnat al petalelor…
Dumnezeul meu , daca as avea o bucatica de viata… n-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc , ca ii iubesc. As convinge pe fiecare femeie sau barbat spunandu-le ca sunt favoritii mei si as trai indragostit de dragoste.
Oamenilor le-as demonstra cat se inseala crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc , nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc. Unui copil i-as da aripi , dar l-as lasa sa invete sa zboare singur. Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea ci cu uitarea. Atatea lucruri am invatat de la voi , oamenii… Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui , insa fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul de a-l escalada. Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul sau micut , pentru prima oara degetul parintelui , l-a acaparat pentru totdeauna.
Am invatat ca un om are dreptul sa se uite in jos la altul , doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice.Sunt atatea lucruri pe care am putat sa le invat de la voi oameni , dar nu cred ca mi-ar servi , deoarece cand o sa fiu bagat in interiorul acelei cutii , inseamna ca in mod nefericit mor.
Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti . Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind , te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa , ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as sti ca asta este ultima oara cand voi auzi vocea ta , as inregistra fiecare din cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as sti ca acestea sunt ultimele minute in care te-as vedea as spune te iubesc si nu mi-as asuma, in mod prostesc gandul ca deja sti.

Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da de fiecare data alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar daca cumva gresesc si ziua de azi este tot ce ne ramane , mi-ar face placere sa-ti spun cat te iubesc, si ca niciodata nu te voi uita.

Ramas bun Gabriel Garcia Marquez


Am citit aceste randuri acum cateva zile si m-au desteptat parca din betia rutinei de zi cu zi,,iar pe langa aceste cuvinte cu mare greutate as vrea sa va transmit si cugetarile mele…

Ziua de maine nu-i asigurata nimanui , tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care ii iubesti. De aceea , nu mai astepta , fa-o astazi, intrucat daca ziua de maine nu va ajunge niciodata in mod sigur vei regreta ziua cand nu ti-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat sa le oferi o ultima dorinta. Sa-i mentii pe cei pe care ii iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, ia-ti timp sa le spui imi pare rau, iarta-ma, te rog si toate cuvintele de dragoste pe care le stii.
Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete . cere-I Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima.

Demonstreaza-le prietenilor tai cat de importanti sunt pentru tine.

sâmbătă, 8 martie 2008

20 lucruri care sa ne bucure ca suntem femei :D




1.Avem o zi in plus pe an,pe langa cea de nastere si eventual cea de nume.
2.Ne putem imbraca in cea mai trasnita culoare .
3.Putem merge miscandu-ne soldurile in ciuda …beep*
4.Putem mima un orgasm foarte bine.
5.Putem conduce o masina fie ea chiar roz.
6.Avem intaietate in caz de catastrofe , alaturi de copii si pesionari :D
7.Ne sta bine cand ne ondulam parul si ne rimelam genele.
8.Dumnezeu ne-a creat in asa fel in cat putem da nastere unui copil, fie chiar si baiat :P
9.Putem purta o bluza roz fara sa ni se spuna ca suntem gay.
10. Nu-i nevoie sa ne murdarim pe maini daca ni s-a stricat masina, pentru asta exista barbati.
11.Sa nu uitam ca si in trafic femeilor li se da prioritate.
12.Suntem cele care primim flori, aprope cu fiecare ocazie (inclusiv ziua sotului)
13.Putem fi sotii, mame, amante, femei de afaceri si altele…si toate in acelas timp.
14 Ni se umple sufletul de bucurie cand pe 8 Martie copilul ne daruieste o felicitare cu “te iubesc MAMA”
15.Putem rezolva multe situatii neplacute cu un singur zambet naiv.
16.Ne putem picta unghile French sau alte modele sofisticate.
17.Aratam sexy cu fusta scurta si tocuri inalte.
18.Ne putem asorta accesorii chic oricarei tinute.
19. Sutem fiinte gingase si deosebite.
20. Si nu in ultimul rand astazi este ziua noastra.

La multi ani tuturor femeilor.

joi, 6 martie 2008

Alaturi...


Am ajuns din nou in fata acestor taste. Astazi putin mai aiurita decat ieri.
M-am trezit cu o dorinta pentru mangaiere, dragoste, pasiune…si o flacara sufleteasca puternica.Din pacate pana in acest moment nu am ajuns sa-mi indeplinesc dorinta, cine stie poate s-o stinge si ea cum se stinge soarele de pe cer la asfintit.Am simtit o alinare in fata prietenului meu calculatorul, parca numai el ma poate intelege, imi asculta teama, imi asculta intrebarile. Si ma lasa sa descopar singura raspunsurile, iar ca rasplata sunt orele in sir petrecute mangaindu-i tastele si incarcand o gramada de “ memorii” in fiecare zi.Se bucura ca vede si el macar atat, pentru ca in cateva zile sunt aruncate aproape toate la recycle bin.
Am stat departe azi de el, m-am gandit mult timp la el, da mi-a fost frica sa ma apropii din nou pentru ca stiam ca din acel moment orele petrecute impreuna aveau sa curga fara neincetare, iar prietenul meu ar deveni gelos.Ne cunostem de ani buni, dar inca nu ne-am plictisit traindu-ne ore, zile, dimineti, seri si weekenduri impreuna.

Mi-a lipsit enorm in ultimele saptamani,fiind infectat de virulenta care circula-n floare prin foldere si fisiere. Nu stiu exact ce e rutina sau e o simpla placere.Poate am sa-mi dau seama mai incolo ca ceea ce era mai ieri o placere a devenit o rutina.Oricum, imi place sa-l am alaturi, imi place cum povestim amandoi, imi place sa-i vad frumosul zambet pixelat si ochii plini de lumina, imi place ca oricat m-as folosi de el, pentru a ma simti bine si a le trimite emotii altora, nu devine gelos.Imi reda zambetul si lacrimi de raset , imi pune muzica si ma priveste cand ma relaxez, imi daruieste momente unice de suspans, iubire, drama si actiune.Ma ajuta in momentele de pana de inspiratie pentru lucrarile de la facultate.Pastreaza in suflet si-n albume imaginea traseului meu prin viata alaturi de cei dragi.
V-as impartasi mai multe, dar e frumos sa pastrezi intotdeuna un gram de necunoscut.A simtit pe propriile-si taste experinta acestui text si e mandru sa vada ca are pe cineva alaturi.

miercuri, 5 martie 2008

Salutare tuturor din lumea "bloggului" !!




Nu as vrea sa spun prea multe despre mine momentan, pentru a nu va lua placerea si dreptul de a ma cunoaste pe parcurs. Nu stiu cat de bine ma pricep sa-mi tastez gandurile, emotiile, simtirile si toate cele, stiu doar ca in fiecare dintre noi exista farmecul unui sciitor. E nevoie doar sa-ti deschizi putin fereastra sufletului pentru a lasa cuvintele sa se oxigeneze in voie. Am avut intotdeauna o sensibilitate nemanifesta pentru cei care au puterea cuvantului si a penitei ( ma rog acum in trend este tastatura :D)
Am o prietena care face parte din acestia, o cunosc doar de ceva timp. Mi-a dezvaluit talentul ei de mare poeta, de curand, si de atunci fac cumva si ma impiedic de randurile din articolele de pe bloggul ei, si pe deasupra le mai pun si altora piedica. In sfarsit, imi place ce citesc acolo, si cred ca i-am spus si ei deja.:)
Citind zilele trecute o faimoasa revista pentru femei (si nu numai), m-am oprit la un articol ce se numea “ Creeaza-ti blogg! E in trend!”
Sincer vorbind a avut efect asupra mea, nu ma cobor doar la dorinta de a fi in trend ci ma face sa ma simt mai “open minded”.
Va pup!